Dagens middag: Lavkarbo burger! (oppskrift) (bella89)
<3 Ting som betyr noe Sminke og sånt Ting som skjer/Har skjedd Hobby Konkurranse

Dagens middag: Lavkarbo burger! (oppskrift)

Jeg, som maaaaange andre har hevet seg på lavkarbo-bølgen, og jeg trives veldig godt med det. Det å måtte lage nesten alt helt fra bunnen av, gjør jo at man får mer kontakt med maten, at man vet hva man får i seg i løpet av dagen.  
Idag laget jeg burgere. Jeg laget burgerbrød og burgeren selv.


hahaha! Hadde ikke tid til å ta bilde før jeg begynte å spise, var sulten! :b Jeg kunne laget brøde litt tykkere, men det får bare være.

 

Oppskrift på brødet:

1 egg

2eggehviter

2ss mandelmel

2ss kruskakli

1ts sukrin

Ei klype salt

Du tar først to eggehviter, sukrin og salte, pisker dette til det blir luftig og litt "hardt".  I en annen bolle blander du mandelmelet, kruskakli og et helt egg sammen. Så tar du å heller dette oppi bollen med stivpisket eggehviter, så vender du dette sammen. IKKE PISK!!! ta en slikkepott og forsiktig bland det sammen, med fine og rolig bevegelser :)  Ta fram et stekebrett som du dekker med bakepapir. Nå tar du feks. en skje og lager rundinger på stekebrette ut fra hvor stor du vil ha "burgerbrødene" denne deigen gav 3 store og 1 par små brød :) Altså til sammen 8 deler (bunn og topp)  Jeg laget disse ganske tynne, skulle nok vært litt tykkere, så kan si at hadde jeg droppet de to små, så kunne jeg nok fått rett tykkelse på dem, men det ser du nok selv :)

Du steker det på 150grader midt i ovnen i ca 10-15 min :)  Du ser når de får litt gylden farge her og der :b

Burgerne:

400gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig, men du kan jo bruke hva enn du ønsker)

1egg

salt og pepper (Jeg brukte hvitløkspepper)

1/2 ss mandelmel

Blander alt dette sammen, så lager man "kaker" av deigen :D I tilegg til dette stekte jeg litt bacon for å ha på burgeren. Så tar man på det man vil. Jeg hadde på agurk, tomat og ost. (og en liten dært sukkerfri ketsjup)

Q: har du også hevet deg på lavkarbobølgen?

Én kommentar

Monica Westermann Evjen

19.sep.2011 kl.17:04

Kult : ) Kjempefin blogg : D

kommentere?

Skriv en ny kommentar

Takk for kommentaren!
hits